Mattias Abulu om Mattias Abulu.

Han har inte alltid velat jobba med reklam. Det tog honom 24 år att inse. Låt mig få berätta delar av hans story. Han växte upp i natursköna Rannebergen, en liten förort i nordöstra Göteborg. Där hann han göra det där man oftast gör under sin barndom: Leka jage i skogen, gå på fredagsdiscon och vinna i dansstopp, testa olika idrotter och bli (trotsig) tonåring. Än har tanken att jobba med reklam inte slagit honom. Däremot har han börjat synas mer på nätet; han testar sig fram och lär sig blogga, fota och photoshoppa på sin fritid.

Vi spolar fram några år, förbi studenten från Hotell & Restaurang-utbildningen och några ”sabbatsår” för att han ”behövde det”. När han var 21 blev han frälst. Alltså så där på riktigt frälst. Han började tro på Gud. I kyrkan, Connect Church som senare blev Hillsong Church, fick han för första gången jobba med kommunikation som skulle beröra fler än honom själv. I samma veva flyttade han också hemifrån, till Lunden där han fortfarande bor.

Ärligt talat så tog gymnasiet kål på honom. Hur skulle han som osäker 15-åring veta vad han skulle välja för inriktning? Det visade sig att han inte skulle bli något smartare efter studenten. Han var 18 år och totalt förvirrad. Vad ska det bli av honom? Hans barndomsdrömmar om att bli friidrottsstjärna verkade inte heller bli till verklighet. Han tog jobb här och där för att kunna leva, det var bland annat som: Kansliassistent, storköksbiträde, elevassistent och lärarvikarie, vårdbiträde och telefonförsäljare. Och så kom våren 2015 då en vän till honom mer eller mindre bestämde åt honom att han skulle jobba med reklam. På hösten samma år ansökte han till utbildningen och tog examen två år senare. Och resten är, som klyschan säger, historia.